ΠΟΠΗ, 15 ΕΤΩΝ
Μαθήτρια - 3ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης Θεσ/νίκη- ENO Greece
Είναι καιρός να δράσουμε ομαδικά
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυο περίπου χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ασταθής κατάσταση, που πλέον έχει καταστεί εξαιρετικά σοβαρή. Οι λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών και η κακή διαχείριση της οικονομίας οδήγησαν σε μια ανεξέλεγκτη καθοδική πορεία, που χάραξε η χώρα μας άθελά της. Με την φτώχεια και την ανεργία να εκτινάσσονται στα ύψη, φαίνεται ότι πιθανόν μάταια προσπαθούμε να τα αφήσουμε όλα πίσω μας και να αρχίσουμε ξανά από την αρχή. Γνωρίζουμε, όμως, ποιες είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να συμβάλλουμε επιτυχώς στην ανόρθωση του κράτους;

Σύμφωνα με την άποψή μου, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική. Μόνο εμείς οι άνθρωποι κρατάμε το κλειδί της ανάπτυξης της χώρας μας. Το μόνο που μας μένει είναι να το αξιοποιήσουμε σωστά. Στο πλαίσιο αυτό οι Έλληνες θα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και θέληση.

Είναι καιρός λοιπόν να αφήσουμε την αλαζονεία και τον ατομικισμό μας στην άκρη, και να δράσουμε ομαδικά. Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους νέους, έτσι ώστε να "καλλιεργήσουν" και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Επιπλέον θα πρέπει να δώσουμε σημασία στις απόψεις της νέας γενιάς, καθώς φαίνεται ότι αυτή είναι το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι ίσως καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Να βγούμε από την κρίση!