Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/repowerg/public_html/bithive/inc/dbconn.php on line 24

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/repowerg/public_html/bithive/inc/dbconn.php on line 36
Fresh Line
Ιστορία
 
H ιστορία της Fresh Line ξεκινά το 1992 όταν η ιδρύτρια της εταιρείας Κα Μάυρα Βαγιωνή- Στασινοπούλου αποφάσισε να κάνει επιχειρηματική πρακτική όλες τις γνώσεις που είχε αποκτήσει από τη Ζακυνθινή γιαγιά της πάνω σε συνταγές ομορφιάς βασισμένες σε εκλεκτά βότανα και σπάνια φυτά της ελληνικής φύσης με αρωματικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες.
 
Το πρώτο κατάστημα της εταιρίας άνοιξε στο Χαλάνδρι. Ο κόσμος αγάπησε την αυθεντικότητά της και μέσα σε λίγο διάστημα η ζήτηση αυξήθηκε τόσο, ώστε η ιδρύτρια μπήκε στο χώρο του Franchising παραχωρώντας Άδειες Δικαιοχρησίας σε τρίτους, οργανώνοντας ένα πανελλαδικό σύστημα υποστήριξης.
 
Από τα παιδικά της χρόνια, η κα. Βαγιωνή – Στασινοπούλου έφτιαχνε καλλυντικά στο σπίτι, με φρέσκα υλικά της κουζίνας και του κήπου, βασισμένη σε αυτές τις οικογενειακές συνταγές. Με τον καιρό, στράφηκε στην μελέτη της βοτανικής και της αρωματοθεραπείας, ερευνώντας νεώτερα αλλά και παλιά συγγράμματα αρχαίων βοτανολόγων, από Θεόφραστο και Διοσκουρίδη έως Όμηρο και Ηρόδοτο.
 
Έτσι όλα τα προϊόντα βαπτιστήκαν με αρχαία ελληνικά ονόματα, δηλώνοντας το συσχετισμό του μυθικού ήρωα η θεού, με την ιδιότητα του εκάστοτε προϊόντος. Π.χ η σειρά ΑΦΡΟΔΙΤΗ για σμίλευση σώματος, η σειρά ενυδάτωσης προσώπου ΑΘΗΝΑ που βασίζεται στο ελαιόλαδο, η σειρά αντιγήρανσης ΗΡΑ, που απεικονιζόταν πάντα ως νέα και όμορφη, παρά την ώριμη ηλικία της.
 
Η γνώση, η εμπειρία και το μεράκι της κας. Βαγιωνή – Στασινοπούλου μεταλαμπαδεύτηκε στις κόρες της Πάολα και Ναταλί, και οι τρείς τους, ενωμένες από το κοινό τους όραμα για παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας, στοχεύουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές να αγαπήσουν τα προϊόντα και να τα θυμούνται με τα Ελληνικά ονόματα τους.
 
Η εταιρεία σήμερα
 
Με φαντασία και μεράκι, η Fresh Line, παράγει σήμερα πάνω από 450 περίτεχνα, χειροποίητα και ασφαλή καλλυντικά για όλη την οικογένεια.
 
Διαθέτει δική της παραγωγική μονάδα στην Αττική και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που αριθμεί 40 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά. Στο εξωτερικό δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, με πάνω από 190 σημεία πώλησης συνολικά. Διαθέτει πιστοποίηση από το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9008:2001, καθώς και από τον ιταλικό Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ICEA. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξή της είναι αυτή του franchising και στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλα πολυκαταστήματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί εταιρικά καταστήματα στην Αθήνα και το Βερολίνο.
 
Τα προϊόντα
 
Στην Fresh Line λειτουργούν δύο διαφορετικές ομάδες προϊόντων που η κάθε μια ξεχωριστά έχει τη δική της φιλοσοφία και θα μπορούσε να είναι μια αυτόνομη αγοραστική πρόταση καλλυντικών.
 
Η πρώτη ομάδα είναι το Fresh Beauty Bar. Αποτελείται από φρέσκα και χύμα προϊόντα όπως μάσκες βιολογικές μάσκες προσώπου που διατηρούνται στο ψυγείο, αφρόλουτρα, body milks και σαπούνια που πωλούνται με το ζύγι σε όση ποσότητα επιθυμεί ο πελάτης. Έτσι δεν επιβαρύνεται με κόστος συσκευασίας αλλά πληρώνει μόνο το κόστος του περιεχομένου. Όλα τα προϊόντα του Fresh Beauty Bar βασίζονται σε φρέσκα υλικά της κουζίνας και του κήπου όπως χυμούς, φρούτα, γάλα και μέλι. Είναι μια ανατρεπτική και επαναστατική πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα, απόλυτα συνυφασμένη με τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.
 
Η δεύτερη ομάδα είναι συσκευασμένα εξειδικευμένα προϊόντα και εντατικές αγωγές για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα, βασισμένα σε συνταγές από την αρχαία ελληνική βοτανοθεραπεία και αρωματοθεραπεία. Καλύπτουν όλες τις ανάγκες προσωπικής φροντίδας όπως τριχόπτωση, ευαισθησίες, ξηροδερμία, ακμή, ρυτίδες κ.α.
 
Στόχοι 2013
 
Φέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία re-branding όλων των προϊόντων της Fresh Line, που ξεκίνησε αρχές του 2011. Βασικοί άξονες του re-branding είναι η ανανέωση των συσκευασιών, ο εμπλουτισμός των συνταγών καθώς και η εισαγωγή ολοκαίνουργιων ανταγωνιστικών κωδικών στην γκάμα της Fresh Line.
 
Εντός του έτους 2013, η εταιρεία θα επικεντρωθεί επίσης και στην εδραίωση του brand στην Ασία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με αφορμή τις πρόσφατες, στρατηγικής σημασίας συνάψεις συνεργασιών στις εν λόγω αγορές.
 
Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η επέκταση στην αγορά της Αμερικής, που παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγικός στόχος, ενώ απώτερος σκοπός είναι η καθιέρωση της Fresh Line ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες φυτικών καλλυντικών παγκοσμίως.  
 
Συμπληρωματικά, θα αναδιαμορφωθεί και η ηλεκτρονική- διαδικτυακή παρουσίας της μέσω της κατασκευής καινούριας ιστοσελίδας με ενσωματωμένο e-shop.
 
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη πως επί του παρόντος, το 75% της συνολικής παραγωγής διοχετεύεται σε διεθνείς αγορές και λόγω της συνεχούς επέκτασης της, η εταιρεία θα ολοκληρώσει τη διαδικασία αναζήτησης και μεταφοράς σε νέο, μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Αττική.