Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/repowerg/public_html/bithive/inc/dbconn.php on line 24

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/repowerg/public_html/bithive/inc/dbconn.php on line 36
Eleia
Η “Eleia” είναι ένα ολοκαίνουριο και φρέσκο brand, το οποίο όμως στηρίζεται σε μία παράδοση αιώνων και στοχεύει στο αρμονικό πάντρεμα του χτες με το σήμερα. Τον Φεβρουάριο του 2011, εμφιαλώθηκε το ελαιόλαδο σε μπουκάλια και τενεκεδάκια υψηλής αισθητικής έτοιμα να κατακτήσουν την αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Διαθέτοντας έναν από τους μεγαλύτερους ελαιώνες στην Ελλάδα, περί τα 43,000 δένδρα στον κάμπο των Λεχαινών της Ν. Ηλείας, πολλά από τα ελαιόδεντρα φτάνουν ηλικιακά πάνω από 100 έτη. Η ποικιλία μας, είναι Κορωνέϊκη χαρίζοντας έτσι ένα ξεχωριστά αρωματικό, φρουτώδες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με πλούσιο Ελληνικό ταμπεραμέντο.
 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Η ονομασία “Eleia” είναι μια μίξη του ονόματος Ελιά καθώς και της λέξης Ηλεία - που υποδηλώνει την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο ελαιώνας ενώ το σχέδιο της συσκευασίας είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή τακτική να βάφουμε τον κορμό των ελαιόδεντρων με άσπρη μπογιά για να το προστατέψουμε από το φως του ήλιου και τα έντομα.
 
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ KAI ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Η συγκομιδή λαμβάνει χώρα στα μέσα Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Γεωπόνοι που εξετάζουν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς τα ελαιόδεντρα και τον καρπό τους σηματοδοτούν την πιο κατάλληλη περίοδο ωρίμανσης, η οποία θα δώσει το υψηλότερο ποιοτικά αποτέλεσμα κρατώντας όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου στο ζενίθ και τον δείκτη οξύτητας να κυμαίνεται μεταξύ 0.25 - 0.35%.
 
Οι ελιές μεταφέρονται αυθημερόν από τον ελαιώνα στο ελαιοτριβείο όπου με αποκλειστικά μηχανικές μεθόδους, δια της οδού της κρύας σύνθλιψης (< 27°C), γίνεται η ελαιοποίηση. Η αποθήκευση γίνεται σε ιδιόκτητες ανοξείδωτες δεξαμενές, κλεισμένες σε εσωτερικό χώρο, όπου διατηρούνται άριστες συνθήκες.
Η οργανοληπτική ανάλυση που έγινε από το υπουργείο ανάπτυξης, από εξειδικευμένους επιστήμονες, απέσπασε τον χαρακτηρισμό ενός «σπάνιου ελαιολάδου με υψηλό φρουτώδες και έντονο άρωμα σε απόλυτη αρμονία γεύσης που παραπέμπει σε άγρια χόρτα».
 
ΔΙΑΘΕΣΗ
Το λάδι “Eleia” είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα delicatessen ανά τον κόσμο ενώ πρόσφατα έκανε δυναμική είσοδο στα πασίγνωστα Harrods του Λονδίνου καθώς και στη μεγάλη Αμερικάνικη αλυσίδα Whole Foods Market. Παράλληλα, επεκτείνει τις συνεργασίες του με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως το Hilton στην Αθήνα, το «The Met Hotel» στη Θεσσαλονίκη καθώς και τα ξενοδοχεία «Marriott» . Μέρι στιγμής το λάδι Eleia εξάγεται σε 12 χώρες παγκοσμίως όπως Αμερική, Γερμανία, Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιαπωνία, και Καναδά.
 
ΒΡΑΒΕΙΑ
Τους τελευταίους μήνες η “Eleia” έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη μέσα από άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως στη “Vogue”, στο “Monocle” , “Four” και στο “NY Times”. Πέρα όμως από την δημοσιότητα, η “Eleia” έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις τόσο για την ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της όσο και για την ιδιαίτερη συσκευασία του προϊόντος της. Το 2012 διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία συσκευασίας στα European Design Awards καθώς και στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης. Όσον αφορά την ποιότητα, η “Eleia” απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό Los Angeles International Olive Oil Competition στην Αμερική πέρυσι καθώς και Χρυσό Αστέρι στα Great Taste Awards του Λονδίνου φέτος.

ΟΡΑΜΑ
Η απόφαση του κ.Σπηλιάδη να επενδύσει στην παραγωγή του ελαιολάδου υπήρξε μια προσπάθεια αναγέννησης της περιοχής της Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007 και ανάδειξης εξωστρέφειας. Η πρόθεσή του ήταν να δημιουργήσει κάτι νέο και να το προωθήσει στο εξωτερικό. Άλλωστε, η παραμονή του στο εξωτερικό τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τους Έλληνες, αλλά και τι περιμένουν από την Ελλάδα.
 
Σκοπός μας είναι η αυστηρώς προσωπική διαχείριση και διάθεση της παραγωγής μας στοχεύοντας έτσι σε σπάνια ποιοτικά και αισθητικά αποτελέσματα με σκοπό την ικανοποίηση ακόμα και του πιο απαιτητικού καταναλωτή καθώς και την προώθηση του χρυσού αυτού θησαυρού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.